Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Flemming Møldrup & Tom Buk-Swienty

februar 20, 2020 Kl. 19:00

Pris: 75 kr.

Flemming Møldrup & Tom Buk-Swienty

februar 20, 2020 Kl. 19:00

Pris: 75 kr.

Oplevelser fra et roadtrip i Genforeningens tegn.

Som ikke-sønderjyde har TV-værten Flemming Møldrup aldrig helt forstået sønderjyderne og landsdelens historie.

Han synes at det er en fascinerende, men også lidt besynderlig region i Danmark. Folk ”dernede” taler så anderledes, noget af det, der siges er decideret uforståeligt. Der er underlige traditioner som ringridning og rummelpot  – og pudsig mad som solæg og knepkager.  Og så er der det med de uforståelige krige og en grænse, der rykker frem og tilbage i ét væk. Meget forvirrende.

Men nu er det så 100-året for Genforeningen. Han har hørt, at det er vigtigt – så nu vil han en gang for alle finde ud af, hvem sønderjyderne er og hvad Genforeningen går ud på.

Så han starter en Trabant og krydser Kongeåen – med i kabinen har han taget forfatteren Tom Buk-Swienty. Tom er vokset op i Sønderborg, så han må da kunne gøre ham lidt klogere? Men Tom mener det er op ad bakke, for Trabanten er jo symbolet på en anden genforening og er i øvrigt ikke særlig komfortabel!

Alligevel finder de to herrer fælles fodslaw og sammen sætter de jagten ind på de ukendte og overraskende historier om sønderjyderne og deres dramatiske historie.

De finder blandt andet glemte grænsesten langt ude i en mose – en landmand, der skal have pas med, når han krydser sin gårdsplads – et tysk mindretal, der udgør det danske landshold i en ukendt sportsgren – og til sidst ender de på hver sin side af fronten i Kampen om Als

Oplevelserne munder ud i en underholdende TV-serie, der skal sendes på DR1 i løbet af foråret, men allerede den 20. februar kl 19.00 er der mulighed for at møde de to TV-værter live til et arrangement i Tønder Kulturhus. Her vil de vise klip fra udsendelserne og fortælle om de mange sjove overraskelser de fik, da de for alvor gik i kødet på sønderjyderne.

Unummererede siddepladser.